



Femke (zij/die) heeft Culturele Voorlichting gestudeerd en was betrokken bij ViRUS, een Cultureel festival in Eindhoven. Femke organiseerde filmavonden in de AOR en thema-avonden in de Effenaar. In 2006 is Femke in Amsterdam gaan wonen om een LGBTIQA+ netwerk bij Amnesty op te zetten. Femke is sinds 2010 betrokken bij TranScreen en het bestuur stichting TransMotion. Ze is betrokken bij de nieuwe Regenboogcanon van Nederland en werkt bij het Transgender Netwerk.
Laura (zij/haar) heeft gestudeerd aan de Research Master Gender Studies in Utrecht en heeft een BA in Media Studies waar ze specialiseerde in film en theater. Haar research interesses liggen binnen Queer Theory en Trans Studies en ze schrijft voornamelijk over queerness, gender en asexualities. Laura is een senior fellow van Humanity in Action NL. Daarnaast is ze betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Regenboogcanon van Nederland.

David (hij/hem) is afgestudeerd met een MA in Film and Photographic Studies en heeft enkele jaren ervaring in verschillende musea en culturele instellingen. Zijn interesse ligt in thema’s rond gender en seksualiteit in kunst en cultuur. In 2018 was hij curator van de tentoonstelling van het Antwerp Queer Arts Festival en sinds datzelfde jaar is hij verbonden aan TranScreen.
Zinga (die/hen) is dit jaar nieuw bij het team van TranScreen. Hen studeert Culturele en Maatschappelijke Vorming en loopt stage bij Transgender Netwerk Nederland. Daarnaast is hen ook vrijwilliger bij Trans Magazine en is betrokken bij het realiseren van inclusieve toiletten op hun school (HvA). Zinga is ambassadeur van genderpraatjes, een hulplijn voor jongeren die vragen hebben over gender. Zinga vindt het belangrijk om zich in te zetten tegen racisme en discriminatie en om bij te dragen aan meer zichtbaarheid.




Art (hij/hem) is filmmaker en schrijver vanuit de Meervaart Studio en HKU. In 2021 en 2022 was hij programmeur voor het LGBT Film Festival Thessaloniki en Westbeach Film Festival.
Ayla (die/diens) is afgestudeerd als Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Breitner Academie op de AHK. Hen heeft daarna de cursus Productie Design op de Nederlandse Filmacademie gevolgd en als stagiaire assistent programma gewerkt bij IDFA. Verder is Ayla actief bij Genderpraatjes en jaarlijks op IDFA als moderator.
Cyd (die/diens) heeft een PhD in Queer Studies en Gender History. Cyd werkt nu bij de UU als filmfestival onderzoeker en is bezig met een project over het belang van identiteit en gemeenschap voor transgender filmfestivals in Europa. Cyd heeft tien jaar ervaring met festivals organiseren in zowel het Verenigd Koninkrijk alsook in Zweden. Tevens heeft Cyd ook meerdere artikelen gepubliceerd over queer en trans femininiteiten en wil een boek over dezelfde thema’s publiceren.
Selm (zij/hen) studeerde Geschiedenis in Antwerpen en Berlijn en verhuisde in 2017 naar Amsterdam om aan de slag te gaan als programmeur en dramaturg bij Frascati Theater, vervolgens bij Theater Rotterdam. Ze maakte de documentaire ‘Belgian Dream’ en is adviseur bij het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Nederlandse Fonds Podiumkunsten. Momenteel werkt Selm aan het boek ‘Tussenmens’ dat in 2023 bij Atlas Contact moet verschijnen.
Met eeuwige dank aan: Jiro, Plette, Karola, Majk, Lara, Samuel, Lae, Gabriël, Alejandra, Milan, Ingrid, Monica, Willemijn, Boots, Dorien, Bilge, Anke, Jane, Vick, Erik, Alex, Mijke, Mikki, Eeée, Ben, Miss Tobi, Hannah, Anke, the Gingerteam, alle TransHands en bestuur van de stichting TransMotion.
Creature Design: Lae Schäfer www.laeschafer.com
Het bestuur van Stichting TransMotion
